Romania

Jud. BN, Floresti

danutilexcavativ@gmail.com

Program: 09AM - 05PM

0812

CAEN

Întâlniri Reușite cu Miniștrii Români și Emiterea unui Bilet la ordin

Domnul Grant Sboros prezintă:

TORONTO, 01 martie 2024 (GLOBE NEWSWIRE) — Euro Sun Mining Inc., (TSX: ESM) (“Euro Sun” sau “Compania”) are plăcerea să anunțe că, prin subsidiara sa românească integral deținută SAMAX Romania S.R.L. (“SAMAX”), a finalizat cu succes întâlniri cu Ministerul Economiei din România (decembrie 2023) și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor din România (ianuarie 2024).

 

Reprezentați de domnul Grant Sboros (CEO al Euro Sun) și domnul Sorin Halga (Director General al SAMAX), discuțiile desfășurate la București au abordat diverse aspecte ale cererii de autorizare a Euro Sun și capacitatea Euro Sun de a susține aspirațiile economice pe termen lung ale regiunii Hunedoara din România.

 

În cadrul întâlnirii de la Ministerul Economiei, s-a pus accentul pe implementarea modificărilor incluse în Actul privind Materiile Prime Critice adoptat recent de Comisia Europeană, în următoarele două sau trei luni. De asemenea, s-a analizat modul în care România, având o abundență de resurse naturale și o frontieră extinsă, este considerată în fruntea eforturilor de ajutor și beneficii în reconstrucția eventuală a Ucrainei. Proiectul Valea Rovina a fost considerat esențial în acest context.

 

În urma angajamentului de succes cu ministrul onorabil, domnul Mircea Fechet, Ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, s-a primit un sprijin integral pentru demararea Proiectului Valea Rovina. Odată ce se finalizează o întâlnire de urmărire solicitată de acest minister, se va considera potrivită organizarea unei întâlniri cu Primul Ministru al României.

 

Domnul Grant Sboros, Director Executiv al Euro Sun Mining, a comentat: “Suntem extrem de recunoscători pentru aceste discuții fructuoase cu miniștrii onorabili și profund copleșiți de sprijinul primit. Dialogurile noastre au subliniat rolul semnificativ pe care Proiectul Valea Rovina îl va juca în viitorul economic al României, aliniat cu cerințele stabilite în Actul privind Materiile Prime Critice al Comisiei Europene. Recunoașterea capacității noastre de a susține aspirațiile economice pe termen lung ale României, în timp ce asigurăm securitatea minerală critică pentru Europa, a fost de asemenea considerată extrem de captivantă.

Bilet la ordin în valoare de $125.000

Euro Sun este încântată să anunțe că a emis un bilet la ordin convertibil (denumit în continuare „Biletul”) către John Robins și James Paterson (denumiți în continuare „Creditorii”), prevăzând o sumă principală de $125.000 (denumită în continuare „Suma Principală”) și cu scadența la 22 februarie 2025. Biletul poartă o dobândă de 6% pe an, compusă lunar, și este garantat de toate activele și proprietățile Companiei în conformitate cu un acord de securitate general. Suma Principală și toate dobânzile acumulate pot fi convertite în acțiuni obișnuite ale Companiei (denumite în continuare „Acțiunile de Conversie”) la un preț de 0,035 USD pe Acțiune de Conversie.

Euro Sun intenționează să utilizeze Suma Principală pentru finanțarea taxelor anuale de licență minieră pentru Proiectul Valea Rovina și pentru costurile de capital de lucru în Canada și România.

Toate Acțiunile de Conversie emise în baza Biletului la Ordin sunt supuse unui termen de reținere de patru luni și o zi de la data emiterii.

Descoperim Noi Teritorii Împreună

Lasa un comentariu!